When:
October 18, 2018 @ 5:00 pm – 8:00 pm
2018-10-18T17:00:00+02:00
2018-10-18T20:00:00+02:00
Where:
Инспирит Коучинг
ул. Гиго Михајловски 9А/2
Cost:
1.200 ден. со вклучен ддв
Contact:
Душица Павлеска
078/ 262 279

Научи да кажеш: НЕ!

                                        Четврток 18.10.2018 (17:00h – 20:00h)

Дали се чувствувате пренатрупани со постојани барања од Вашата фамилија, пријатели, колеги? Дали чувствате дека сте ја
изгубиле способноста да препознаете кога да кажете ДА, а кога НЕ? Дали сакате да ја вратите контролата и да научите како да
кажете НЕ, додека Ви се подобруваат односите со себе и со другите околу Вас? Тогаш, ова е работилница за Вас!

Создавањето професионални граници е еден од особено важните фактори за одржување на овој баланс.

Доколку чувствувате дека нешто недостасува во Вашиот професионален и приватен живот, несреќни сте, фрустрирани,
тажни, исцрпени, сметате дека другите не Ве почитуваат како личност и не го ценат вашиот труд, постојано професионалните
граници Ви се нарушувани хоризонтално и/или вертикално, срдечно Ве покануваме на искуствено-едукациска работилница:

Научи да кажеш НЕ!

 

Дојдете и фрлете ги зад себе:

 • стресот, нервозата, тагата, депресијата, работната
 • анксиозност и фрустрацијата
 • нефункционалните форми на однесување
 • газењето на своите и/или туѓите граници

ШТО ЌЕ ДОБИЕТЕ:

 • ќе ја разберете важноста од одржувањето приватни и професионални граници;
 • ќе знаете како да воспоставите здрави граници;
 • ќе ја олесните комуникацијата со другите;
 • ќе ги почитувате границите на другите;
 • ќе научите како да кажете НЕ, јасно, ефективно и лесно;
 • ќе научите да правите разлика помеѓу здрави и токсични професионални граници;
 • ќе научите да ја дефинирате личната и туѓата одговорност;
 • ќе научите како да бидете среќни, продуктивни и да го забавите процесот на прегорување;
 • ќе научите како да се соочите со оние кои постојано ги прекршуваат границите;
 • нови познанства.

Работилницата се одвива во пријатен и модерен простор, во комбинација со вежби и пауза со освежување.

Секој учесник добива:

 • сертификат за учество и
 • работни материјали

Групата е ограничена на 10 учесници.
Локација: Инспирит Коучинг
Адреса: ул. Гиго Михајловски бр.9А стан: 2 (позади Симпо на ул. Партизанска)

Време: Четврток 18.10.2018 (17:00h – 20:00h)
Котизација: 1.200 денари по лице (вклучен ддв)


Пријавување на:

contact@inspirit.mk

Душица Павлеска: 078/ 262 279 и (02) 6 092 630


За тренерот: 

Розалија С. Пендевска – магистер психолог, советник психотерапевт по КБТ и ТА психотерапија, лиценциран
психолог во областа на трудот, со десетгодишно практично искуство во работа со поединци и групи. Соработник на Инспирит Коучинг.